Eenvoudig, maar doeltreffend: White Label Managed Print Services!

Alles over White Label Managed Print Services

Voor IT dienstverleners is het offreren van print- en scanoplossingen onder white label uiterst aantrekkelijk en bovendien heel eenvoudig. Waarom dat zo is, welke smaken er zijn en wat je er zelf voor moet doen? Dat leggen we uit in deze blog. Maar laten we eerst eens beginnen met de definitie:

Definitie white label

‘Een white label product is een product of dienst geproduceerd door een bedrijf dat andere bedrijven een nieuwe naam geven, om het te laten lijken alsof ze het zelf hebben gemaakt’, kun je teruglezen als googled. Het kan bijvoorbeeld een huismerk zijn van een supermarkt wat gelijk is aan een duurder A-merk, of verschillende merken wasmiddelen die uit dezelfde fabriek komen. Maar het kan dus ook gaan over diensten binnen B2B omgevingen (business-to-business) waar white label Managed Print Services een interessant voorbeeld van is.

Welke MPS white label smaken zijn er?

IT dienstverleners hebben twee aantrekkelijke keuzes om bij MPS partners White Label Partner te worden, namelijk:

  1. White Label Solution Partner of
  2. White Label Service Partner.

In beide gevallen wordt Managed Print Services, inclusief de support- en servicedesk, onder eigen naam aangeboden. Tijdens serviceaanvragen wordt op de supportdesk allereerst gekeken of het probleem telefonisch is op te lossen. Zo niet dan wordt er direct een afspraak met de klant  ingepland om onsite assistentie te verlenen. De telefoon wordt altijd opgenomen uit naam van jouw bedrijf en je houdt zelf de volledige grip en controle op het klantenbestand door gebruik te maken van ons management portal genaamd INsight. Dan weet je wat er bij klanten gedaan is.

Verschillen tussen Solution en Service Partner

Solution partners helpen we om kennis bij te brengen rondom de positionering van MPS door middel van trainingen en workshops. Zodat je zelf een nog betere gesprekspartner kunt zijn. Voor wat betreft sales- en marketing krijgen Solution Partners volledige ondersteuning: we gaan desgewenst met je mee om advies te geven tijdens klantbezoeken of bedenken samen een lokale of regionale campagne. Veel commerciële aandacht dus, waarbij MPS partners gewoon jouw collega is.

Service Partners wordt ook de logistieke ondersteuning voor leveringen, installatie en instructie uit naam van jou als partner gedaan. Daarbij is tevens een warehouse functie mogelijk, zodat je zelf geen investeringen hoeft te doen om aantallen printers tijdelijk op voorraad te houden voor een klant die net is binnengehaald. Het logistieke netwerk hebben we al voor je om leveringen op een zo efficiënt mogelijke manier uit te voeren.

Wat moet je er zelf voor doen?

Beter is om de vraag te stellen wat je vooral moet hebben. Het antwoord is: vertrouwen. Alles rondom het klantcontact, zoals advies geven, een offerte uitbrengen, de overeenkomst aangaan, het projectbeheer en de functie van de servicedesk na levering kan geheel door ons uit handen genomen worden. Wat je er zelf voor moet doen is bijna niets, behalve het hebben van een interessant netwerk, een aantrekkelijk klantenbestand en het ervoor zorgen dat de factuur toegezonden wordt. Zodat jouw bedrijf eenvoudig extra inkomsten genereerd. Interessant toch?

Voor meer informatie neem contact met ons op, of lees nog even het volledige overzicht van white label MPS op deze pagina.

Laat een reactie achter