Zo kan het ook als het om (printer)veiligheid gaat!

Zo kan het ook als het om (printer)veiligheid gaat!

Op het gebied van veiligheid leven we in een wereld waar je zo af en toe met verbazing naar kijkt. Zo bouwt een Chinees staatsbedrijf onze pantservoertuigen, was recent in de media te lezen. Geheime militaire informatie kan daardoor in verkeerde handen komen. Ook niet handig als een mogelijke vijand precies je locaties kent. “Een beetje dom”, op z’n zachts uitgedrukt. Maar wat kun je er tegen doen? Meer dan je denkt…

Het controleren van de hele toeleveringsketen

Een grotere veiligheid bereiken valt te vergelijken met het onderwerp ‘duurzaamheid’. Je kunt namelijk als bedrijf nog zo duurzaam willen zijn, maar als het ergens in de keten fout gaat blijft er weinig van je eigen milieubeleid over. Dat geldt voor veiligheid ook. Defensie, of een andere verantwoordelijke partij, heeft in dit specifieke geval niet naar de hele keten gekeken: bepaalde landen waar de productie plaatsvindt, die een inbreuk op de veiligheid kunnen zijn, vielen blijkbaar niet op. Of niemand voelde zich er verantwoordelijk voor.

In feite betekent het dat er vaker een stap verder moet worden nagedacht. Datzelfde geldt ook in onze business: printers zijn vaak kwetsbaar voor hackaanvallen en moeten daarom beter beveiligd worden. Vooral de multifunctionele printers. Die zijn namelijk de dagelijkse toegang tot andere applicaties.

Printerveiligheid

Een mooi voorbeeld van ‘kijken naar de hele keten’ komt van Lexmark. Werknemers, resellers zoals MPS Partners en leveranciers in de gehele toeleverings- en afnameketen houden zich volledig aan wetten en voorschriften waar hun producten worden geproduceerd en gedistribueerd. Lexmark is ook lid van de Responsible Business Alliance (RBA) om de inspanningen van de organisatie in het kader van mensenrechten, arbeidsnormen en andere waarden met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen kracht bij te zetten. Ze willen een conflictvrije toeleverings- en afnameketen.

De leveranciers van Lexmark zijn verplicht om mee te werken aan door Lexmark uitgevoerde SER-controles (Social and Environmental Responsibility) in de vestigingen waar door leveranciers gefabriceerde producten worden geleverd aan Lexmark. Daarom werken we bij MPS Partners graag met hen samen. Veilig printen, dat doe je niet alleen en is zeker niet vanzelfsprekend.

Onze samenwerking

MPS Partners is door Lexmark uitgeroepen tot exclusieve organisatie die Lexmark BSD printers mag adviseren en verkopen aan IT dienstverleners. Met als doel om eindklanten in heel Europa te bedienen met veilige printoplossingen. Deze BSD printers zijn modellen waar iedere IT dienstverlener marge op kan maken. Dat is natuurlijk mooi, maar belangrijker is dat iedere dienstverlener, die Lexmark printers levert, met een veilig en gerust gevoel kan slapen. Bovendien hoef je er zelf niet veel voor te doen, schreven we in deze blog.

Samen de printeromgeving veilig houden

Lexmark is de eerste printerfabrikant die een ISO 20243-certificering voor supply chain-integriteit heeft ontvangen. MPS Partners zorgt voor veilig beheer op afstand, het installeren van actuele firmware updates en de juiste verbruiksmaterialen.

Meer weten?

Neem contact met ons op. Of kijk op deze webpagina van Lexmark om te lezen wat ‘ontworpen voor veiligheid’ nog meer inhoudt.

Zo kan het ook als het om printerveiligheid gaat!

Laat een reactie achter