Cloud First en een on premise printserver? Dat gaat niet samen!

Een belangrijke reden om naar Cloud te migereren is het verbeteren van de cybersecurity. Bovendien hanteren de meeste IT leveranciers de ‘Cloud First strategie’. Cloud is waar de meest recente software updates als eerste naar toegaan. Sterker nog, voor on premise applicaties  zijn er soms geen actuele updates meer en als die er zijn moet men onsite de updates installeren met de nodige vertraging. Maar waarom bestaan er dan nog zoveel on premise printservers binnen zowel grote als kleine bedrijven? Graag vragen we aandacht voor het volgende:

De ideale ingang voor de cybercrimineel

Later bespreken we de printserver, maar eerst dit: een slecht beveiligde printer of multifunctional is een ideale ingang voor hackers. Zeker geldt dat voor multifunctionals die met allerlei applicaties in het netwerk verbonden zijn. Helaas wordt hier lang niet altijd goed over nagedacht en vertrouwd op de kennis en kunde van printerleveranciers.

Veiligheidsrisico’s

Wat gebeurt er vaak in de praktijk? De servicemonteur van de printer moet fysiek naar de klant toe om nieuwe firmware te installeren. Maar omdat printers en multifunctionals technisch steeds beter geworden zijn, zie je deze servicemonteur soms maanden niet terug. Veiligheidsrisico’s ontstaan omdat maandenlang met  oude firmware gewerkt wordt. Bovendien moet je als klant maar hopen dat er tijd wordt vrijgemaakt om deze firmware te installeren: “Oeps vergeten ik kwam voor storing van de printer…” Datzelfde geldt dus ook voor een printserver die on premise geplaatst is.

Veilig printen met de Cloud First gedachte

Laten we maar gelijk duidelijk zijn: een lokaal geplaatste printserver, die mogelijk geen recente updates heeft gehad, heb je helemaal niet meer nodig. De printserver wordt bij MPS Partners & Lexmark als clouddienst geleverd. Dat gaat wel prima samen.

Voor wat betreft de vergeten firmware update van een printer is er ook goed nieuw: MPS Partners voert voor Lexmark printers remote de firmware updates uit. Gemiddeld komt er om de 6 weken een nieuwe firmware update, die gelijk door ons geïnstalleerd wordt.

Binnenkort zullen we je nog meer informeren over Lexmark en Cloud First…

Laat een reactie achter