Tot ziens fysieke print infrastructuur!

Tot ziens fysieke print infrastructuur!

IT dienstverleners hebben vaak hun bedenkingen als ze gevraagd worden om ook de print infrastructuur in te richten. Ze branden er liever hun vingers niet aan. Hardwareproblemen, gedoe met lokaal geïnstalleerde printservers, het zorgen voor actuele firmware updates en het factureren van al die printers kosten hen veel tijd en vergen energie. Maar ‘Cloud Print Infrastructure as a Service’ van Lexmark en MPS Partners lost al die problemen op.

Cloud Print Infrastructure as a Service

Het hebben van een fysieke print infrastructuur is niet meer nodig. Dus je hoeft geen tijd meer te investeren in beheer, updates en controle. Dat is het grote verschil met vroeger. Lexmark Cloud Print Infrastructure as a Service (CPI) samen met MPS Partners biedt toegang tot een moderne en veilige printomgeving. Bovendien gebeurt dat, net zoals met andere IT diensten, via een flexibele abonnementsservice. Er wordt betaald voor de printcapaciteit, niet voor de printers zelf. Dat betekent ook dat klanten geen ‘wurgcontracten’ betalen waarbij ze minimum printvolumes moeten afnemen, die ze vanwege minder printen niet meer behalen (het komt helaas nog vaak voor). Print zo veel als nodig is, een nacalculatie op afdrukken (tikken) bestaat niet meer bij ons.

Geen beheer meer

Het beheer rondom printen is volledig verdwenen. Door de as-a-service print infrastructuur kan desgewenst de hele afdrukomgeving van jouw klanten ook worden overgedragen aan MPS Partners. Je vindt er hier meer over terug. Het bieden van Managed Print Services is daarmee voor iedere IT dienstverlener bereikbaar geworden.

Smart IoT technologie

Waarom we een grote voorkeur hebben voor Lexmark printers? Dat is omdat deze printers ontworpen zijn als moderne IoT apparaten. Er wordt data-analyse toegepast op sensoruitvoer waardoor we apparaatbehoeften kunnen voorspellen en preventieve maatregelen kunnen nemen, remote firmware updates uitvoeren, instellingen remote aanpassen en meer. Dit resulteert in ononderbroken uptime voor gebruikers, inclusief automatische aanvulling van verbruiksartikelen en een voorspellende service. Maar belangrijker dan ooit is dat de laatste firmware altijd geïnstalleerd is op de printer zonder tussenkomst van een monteur op locatie. De firmware updates vinden elke twee maanden plaats zonder dat je er  zelf energie in hoeft te stoppen. Met als resultaat een altijd veilige printomgeving voor je klant.

Altijd de juiste Lexmark printer bij je klanten

Het beheer van het printerpark regelen wij en het eigendom blijft bij ons. Je klanten zitten dus niet langdurig (bijvoorbeeld 36 of 60 maanden) vast aan printers die niet meer bij hen passen. In dit as-a-servicemodel gaat het over het leveren van de benodigde afdruk capaciteit en niet meer over het langdurig betalen van printers, terwijl het gebruik constant verandert.

Wat betekent deze Cloud Print Infrastructure nog meer voor klanten?

Besparingen doordat betaald wordt naar gebruik, altijd de printer die bij je past, een betere uptime voor gebruikers hebben we al besproken. Ook zit in deze dienst standaard secure print release opgenomen en follow-me printing. Dat betekent dat vanaf elke computer, tablet of smartphone documenten gestuurd kunnen worden naar elke gekoppelde Lexmark printer.

Handig toch?

Laat een reactie achter