De printer…van ‘noodzakelijk kwaad’ naar noodzakelijke businesskans

De printer…van ‘noodzakelijk kwaad’ naar businesskans

Al jaren geleden bedachten grote printerfabrikanten dat IT dienstverlenende bedrijven een interessant afzetkanaal konden zijn. Partner Managers van deze fabrikanten besteedden veel tijd om  bijvoorbeeld Microsoft partijen hun printers te laten verkopen. Alleen lukte het vaak niet. Waarom dat zo was zullen we kort uitleggen. Maar vooral vertellen we waarom er een grote gezamenlijke businesskans ligt om extra geld te verdienen.

Waarom de printer als noodzakelijk kwaad werd gezien

De printer is iets waar IT dienstverleners liever niet hun handen aan wilden branden. Printerfabrikanten hadden de verwachting dat er langlopende contracten werden afgesloten, bij voorkeur met een hoog verplicht maandelijks printvolume. Een harde wereld. Het paste niet bij hun zachtere manier van zakendoen. Bovendien bestonden er grote verschillen in kwaliteit tussen de printermerken. Een verkeerd advies rondom een printer betekende dat je er een hoop ‘gedoe’ over kon hebben.

De klant van nu wil één factuur

Inmiddels is er veel veranderd. Klanten van IT dienstverleners betalen bij voorkeur per werkplek en naar gebruik. Dat is mogelijk geworden door een keur aan clouddiensten, zoals Microsoft Office 365. Waarom zou je op die factuur dan het gebruik van printers niet meenemen die ook onderdeel zijn van dezelfde werkplek? Bovendien verwachten wij geen langlopende 36 of 60 maanden overeenkomsten of minimum volumes van prints die klanten niet gaan maken.

Kopieerbedrijf wordt IT bedrijf

De reden dat we het in de titel hebben over ‘noodzakelijke’ businesskans is dat regionaal opererende kopieer- en printbedrijven inmiddels ook gezien hebben dat ze zonder IT niet kunnen overleven. De concurrentie neemt daardoor toe. Degene die de klant op nummer één zet en levert waar de klant om vraagt die heeft maakt de grootste kans op het hebben van de factuurrelatie.

De mfp is een computer in het bedrijfsnetwerk

De mfp (multifunctionele printer) van tegenwoordig is behoorlijk interessant geworden. Het woord ‘printer’ klopt eigenlijk niet meer. Het aantal prints neemt immers op veel plekken af. Het is een computer in het bedrijfsnetwerk geworden waar je door middel van apps allerlei workflows mee organiseert. IT dienstverleners, die aan klanten kenbaar maken dat ze over kennis en expertise beschikken rondom document- en informatiestromen, kunnen de mfp als intelligent werkstation daar uitstekend voor inzetten. Elke printer die we leveren kan razendsnel gekoppeld worden aan de active directory van Microsoft Azure. Onze printers poppen direct op in de Office 365 omgeving van de klant. Zo is onder andere scannen naar SharePoint en OneDrive standaard functionaliteit.

Sales en marketing? Daar hoef je zelf niets aan te doen!

En tot slot de ‘kers op de taart’: De sales- en marketing hoef je zelf niet te doen. We zijn jouw volwaardige collega op het moment dat er een businesskans gespot wordt. We doen de calculatie, maken en bespreken de offerte en helpen je zelfs met LinkedIn blogs of andere marketingactiviteiten.

Wat je zelf doet?

Kansen spotten en de factuur sturen naar weer een tevreden klant! Aantrekkelijk toch?

Dat dit voor een nog stabielere factuurrelatie zorgt beschreven we al eerder in deze blog.

Laat een reactie achter