Modern scannen en printen aanbieden zonder gedoe? Dat kan!

Veel bedrijven migreren van een on premise omgeving naar de cloud. Daardoor groeit ook de wens om het printen en scannen naar de Cloud te brengen. Alleen lopen deze organisaties in veel gevallen tegen twee grote bezwaren aan. Ook voor IT dienstverleners lijkt printing en scanning daarom niet aantrekkelijk om te offreren aan hun klanten. Wat deze bezwaren zijn en hoe deze eenvoudig opgelost worden, dat lees je hier:

Bezwaar 1: hoge kosten van de infrastructuur

Het zelf in eigendom hebben van een fysieke infrastructuur voor printen en scannen in de cloud is kostbaar: je hebt er follow-me software voor nodig. Elk gerenommeerd printermerk heeft daar zijn eigen oplossing voor. (Lees software van een andere vendor of derde partij) Klanten moeten er een behoorlijke maandelijkse factuur voor betalen. Bovendien betaal je ook de uren van dure consultants voor de implementatie ervan.

Bezwaar 2: veel tijd en capaciteit voor het beheer van de infrastructuur

Het beheren van de print- en scan infrastructuur kost tijd. Alleen ontbreekt het vaak aan die tijd: bij veel bedrijven is helaas sprake van arbeidskrapte. De ICT-medewerker die beschikt over de juiste kennis, om veilig te printen en te scannen is slecht of zelfs niet vindbaar waardoor men dure consultants blijft inhuren voor beheer en om aanpassingen door te voeren.

Deze twee bezwaren zorgen ervoor dat bedrijven concluderen dat het niet rendabel is om printen- en scannen in een cloudomgeving in eigendom te hebben. Dus blijft het printen en scannen op de bekende traditionele manier bestaan: niet in de cloud!

De moderne print- en scanomgeving zonder gedoe

Daarvoor bieden we een unieke oplossing, die uiterst interessant is voor IT dienstverleners om mee te nemen in hun propositie. Deze oplossing is Lexmark Cloud Print Infrastructure. Het wordt geleverd als een volledige ‘as a Service’ oplossing. Je hebt er geen aparte software voor nodig zoals bij alle andere printermerken. Dat komt omdat dit Cloud Print platform volledig embedded is in de firmware van de multifuctional. Bovendien betaal je niet voor de apparaten zelf, maar alleen voor de afdrukcapaciteit. Bezwaar 1 is hiermee opgelost. Het levert bovendien kostenvoordelen op.

Hoe wordt bezwaar 2 opgelost?

Dat is de vraag die nog rest. IT dienstverleners hoeven hun IT collega’s niet met printen of scannen te belasten. Het beheer en management van alle assets wordt volledig door MPS Partners gedaan. Zelfs aan sales en marketing hoeft een IT dienstverlener niets te doen. Alleen zul je zelf de kans moeten spotten  en als je het wenselijk vind doen wij ook dat voor je.

Lees meer in deze gerelateerde blog of neem contact met ons op als je interesse hebt in een moderne print- en scanomgeving zonder gedoe. Het is een businesskans voor drie partijen: jouw klant, jij en wij.

Laat een reactie achter